Vad är Sångterapi?

Sångfokus sångterapi har sitt ursprung i ett brinnande intresse för de effekter som visats i vetenskapliga studier gällande körsång, sång, andning, avspänning och musikterapi. Med ett fokus på hur man kan använda effekterna i praktiken för ett optimalt välmående genom sång, sångtekniska övningar och hjälpmedel blev resultatet just denna metod. Positiva hälsoeffekter som lugn, avspänning, glädje och energi är att vänta men även ångestdämpning och smärtlindring är dokumenterade effekter i vetenskapliga studier när man sjunger.

Att bli berörd av musik är något som de allra flesta har varit med om. Plötsligt kommer man ihåg ett minne, känner igen en känsla eller så sitter man med tårar i ögonen av något smäktande vackert. Artisten eller musikern låter lyssnarna komma nära sina känslor. Att arbeta med detta konstnärliga flöde hos deltagarna är en viktig del av sångterapin. Här finns utrymme för känslomässigt utlopp!

Sångprestation får stå åt sidan för lust till sång och fokus på välmående! Sångterapi passar alla oavsett sångkunskaper och kan göras enskilt och/eller i grupp.

Här berättar Helene om Sångterapin som metod:

Sångfokus Sångterapi erbjuds som regelbundna aktiviteter. Tidigare har passen funnits tillgängliga i Göteborg och Alingsås. I Alingsås har du möjlighet att ta enskild sångterapi. Bor du någon annanstans och är nyfiken? Skicka ett mail så kanske jag har möjlighet att göra ett besök i din stad.