Helene Ek Bane driver Sångfokus.

Jag har stor erfarenhet av sångundervisning med personer med såväl sång-ångest som professionella sångare, i alla åldrar. De tekniska bitarna av sångrösten är mitt största nörderi men jag brinner också fullkomligt för de vetenskapliga och utforskande hälsoeffekterna av sången/rösten.

Mellan 2002 – 2007 utbildade jag mig vid Göteborgs Musikhögskola och har därefter även gått kurserna i Estill Voice-training (level 1 och 2, advanced 1 och 2). Jag har gått kursen “The Science of the singing voice” som hålls av några av världens ledande forskare i röst- och sångområdet.

Jag har sjungit för dr Brian Gill, verksam sånglärare för stjärnor på Broadway och Metropolitan.

Innan studier på musikhögskolan studerade jag på Musiklinjen på Södra Vätterbygdens folkhögskola (2000-2002) och Musikteaterskolan i Bjärnum (1998-1999).

Jag har jobbat som sångpedagog, körledare och musiklärare både i kulturskola, vuxenutbildning och grundskola innan jag startade Sångfokus 2011.

Mellan 2006-2011 jobbade jag som sångpedagog för yrkesdansare på Balettakademien i Göteborg. Parallellt med Sångfokus jobbar jag numer också 20% som musiklärare på Stadsskogenskolan. Tidigare har jag kombinerat företagandet med en halvtidstjänst som musiklärare (2008-2016) på Gustav Adolfsskolan.

Sedan maj 2017 är jag färdigutbildad röstyogalärare inom Holiyoga.

Helene Ek Bane
Sångpedagog