“Det är otroligt utvecklande att få ta personliga sånglektioner. De startar igång sådana lyckomorfiner och känslan av välbehag och lugn infinner sig länge tillsammans med ett leende efter lektionerna. Jag har aldrig kunnat sjunga men fantastiska Helene plockar fram det bästa och idag känns det faktiskt roligt att sjunga och jag känner att jag har kontroll över min röst. Tack Helene”!
– Jennie

Jennie

“Fick för ca 1,5 år sedan möjlighet att försöka mig på att förbättra mina sjungande ”talanger” (som var väldigt skrala) Detta gjorde jag för att så småningom uppfylla en gammal dröm, att våga mig på att kontakta en kör o vara med o sjunga i den.  Kom till Helen första gången o va jättenervös ! ! ! men denna fantastiska människa, fick mig snabbt att inse att här är det bara att köra på.  Vi har slitit tillsammans, sjungit upp oss, gjort många övningar för att komma till rätta med andningen o andra viktiga saker, övat på mina favorit sånger, skrattat mycket o framförallt så har Helen fått mig att inse att jag kan utveckla mig. Hon besitter en förmåga utöver det vanliga att entusiasmera, att alltid ta fram det bästa hos människor o med hennes gedigna kunskaper, är det lätt….att lyckas,  o bara längta till sin nästa lektion.”

Berit

“Jag har länge velat lära mig att sjunga hos en sångpedagog men helt enkelt inte vågat! Det var som att hamna i ett utsatt läge liksom, så det blev aldrig av. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag kommit i kontakt med Helene som så helt odramatiserat får mig bekväm och får mig med enkla medel harmonisk med uppgiften. Att i present få ett antal sånglektioner har varit bland det bästa som hänt mig. Jag tycker att jag utvecklats enormt och dessutom hittat ett sätt till att hantera stress på ett mycket positivt sätt. Jag hyser fullaste respekt för Helenes sångpedagogiska metoder och fascineras över hur jag kunnat växa som människa! Vid ett tillfälle har jag även provat på att ingå i hennes sånggrupp vilket nog har gett mig ännu mer. Det gav en känsla av samhörig respekt, och på något vis en form av bokklubb i sångversion där man sjunger tillsammans och kan prata om sin upplevelse. Helt fantastiskt! Sånggrupp är något jag vill fortsätta med då det ger sångutveckling samtidigt som det släpper loss så mycket positivt i kroppen. Dessutom lär jag mig mycket som jag kan använda i mitt yrke som förskolelärare. Jag hoppas verkligen det finns fler som får komma i kontakt med denna form av livskvalitet. Tack Helene för allt du hittills lärt mig!”

Marie

“Sånglektionerna hos Helene var roliga och treviga men framför allt så utvecklade jag min röst och förståelse för sång. Vi arbetade med tekniker för att inte skada och slita ut rösten samt känslor och hur man förmedlar en låt känslomässigt och hur man bygger en karaktär. Helene hjälpte mig mycket med både vokal samt personlig uttveckling i att bland annat tro och lita på sig själv och sin förmåga. Det ända jag ångrar är att jag inte uppsökte henne tidigare så att jag hade kunnat utveckla min röst tidigare! Men det är aldrig försent att börja.”

Elina

Hon kom som ett yrväder en oktoberlördag och tog oss med storm. Vi lärde oss sångteknikens grunder. Hur vi skulle stå, hur vi skull andas och hur vi skulle undvika spänningarna i kroppen. Eftr två timmar med Helene hörde vi själva hur mycket bättre vi lät än innan. Det som triggade oss något äldre gentlemän var framför allt att Helene var så positiv och glad. Hon berömde oss för minsta framsteg och det bidrog till att vi också kände oss bättre. Följden av beröm och ny sångteknik blev att det lät ännu ett snäpp mera klangfullt. Vi ser gärna att det blir en fortsättning på samarbetet med Helene. Förslaget är att mötas vid ett tillfälle per termin.

Alingsås Manskör